ΠΡΟΦΙΛ

Η ιστορία των ζαχαροπλαστείων Μαρίνη αρχίζει πριν από περίπου 65 χρόνια όταν η κυρία Αλέκα Μαρίνη ξεκινά να δουλεύει και να μαθαίνει την τέχνη της ζαχαροπλαστικής στα πιο γνωστά και καταξιωμένα ζαχαροπλαστεία της εποχής (Μακρίδη, Φλόκα, Αχιλλέα)

Αφου ωρίμασε η ιδέα, μαζι με τα αδέρφια της, αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα δικό τους κατάστημα το 1975 στην οδό Αμαλιαδος στην Παναγία Φανερωμένη που θα έχει την δική τους σφραγίδα και θα εκφράζει απόλυτα την φιλοσοφία τους.

Το 1996 ανοίγει το δεύτερο κατάστημα απέναντι απο την Παναγία Φανερωμένη με ιδιοκτήτες πλέον τα παιδιά της Σταμάτη και Γιάννη. Ενα αμιγές Ζαχαροπλαστείο, πιο κοντά στο κέντρο με ποιοτικά χειροποίητα γλυκα, παγωτά, και μεγάλη γκάμα σε προϊόντα σοκολάτας. Με σλόγκαν " ίσως η καλύτερη σοκολάτα στην πόλη " εξελίσσουν τη δουλειά τους και τις τεχνικές τους σε μεγάλο βαθμό, πράγμα που τους φέρνει 11 βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς καλλιτεχνικής ζαχαροπλαστικής και ενα διεθνές στην Κροατία.

Δημιουργοί

Με όρεξη και μεράκι, τα παιδιά Σταμάτης και Γιάννης Μαρίνης, αποκτούν νεες τεχνικές, παρακολουθώντας σεμινάρια σε Γαλλία και Ιταλία. Κι ενώ συνεχίζουν μεν δυναμικά στο κομμάτι της σοκολάτας, έχουν διακριθεί για το εξαιρετικό παγωτό τους, φτιαγμένο από πρωτογενή υλικά, ποιοτικές σοκολάτες κι αληθινά φρούτα. Με φετινή καινοτομία τα παγωτά καθαρής ετικέτας, vegan και παγωτά χωρίς ζάχαρη με αγαύη. Φτιαγμένα κι εξελιγμένα με μεράκι και βιολογικές μαρμελάδες, δικής τους κατασκευής.

Τα τελευταία χρόνια ανεβάζουν τη φήμη και το κύρος τους με απίθανες δημιουργίες ζαχαρόπαστας και ειδικές κατασκευές κομμένες στα μέτρα του κάθε πελάτη. Το 2019 ένας νέος κύκλος αρχίζει αφού έκλεισε οριστικά το παλιό κατάστημα και μεταφέρθηκε το εργαστήριο στο νέο κατάστημα σε νέες υπερσύχρονες εγκαταστάσεις, με νέα μηχανήματα και πληρώντας όλες τις τελευταίες υγειονομικές απαιτήσεις. Διανύοντας μια πορεία σχεδόν μισού αιώνα τα ζαχαροπλαστεία Μαρίνης βλέπουν πια με ένα πλατύ χαμόγελο το παρελθόν και ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον... για να αφήσουν αυτήν τη βαριά κληρονομία στην τρίτη γενιά που έρχεται ολοταχώς!

Σταθμοί

  • Δημιουργία πρώτου καταστήματος επί της οδού Αμαλιάδος στην Παναγία Φανερωμένη

  • Τα παιδιά της κας Αλέκας, Σταμάτης και Γιάννης αναλαμβάνουν ολοκληρωτικά την επιχείρηση

  • Δημιουργία δεύτερου καταστήματος, απέναντι από την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης. Μια δραστήρια δεκαετία με συνεχείς επιμορφώσεις και σεμινάρια σε Ελλάδα και Ευρώπη καθώς και πολλές συμμετοχές σε διαγωνισμούς καλλιτεχνικής ζαχαροπλαστικής που αποφέρουν 11 πανελλήνια και ένα διεθνές βραβείο

  • Bραβεία στην ΑΡΤΟΖΑ 2001 και στην Αρτοζυμα

  • Βραβεία στην Αρτοζυμα

  • Βραβεία στην Αρτοζυμα

  • Διεθνές βραβείο στην Κροατία

  • Μετά από μεγάλη προσπάθεια και ενδελεχή σχεδιασμό, αποφασίζεται η ανακαίνιση που έγινε το 2019. Αυτή άλλαξε οριστικά το σχήμα και την φιλοσοφία της επιχείρησης, βάζοντας νέες βάσεις και δημιουργώντας νέα προϊόντα (καφέ, πρωινό, και αλμυρά σνακ)

  • Δημιουργία νέων προϊόντων χωρίς ζάχαρη με στέβια και αγαύη και προϊόντα vegan

Ίσως η καλύτερη σοκολάτα στην πόλη